Meisjes en vrouwen met autisme

meisjes en vrouwen met autisme

Het autismeprofiel van vrouwen kan erg afwijken van het bekende autismeprofiel, wat meer op mannen gebaseerd is. Hier wordt steeds meer informatie over gedeeld. Met als gevolg dat steeds meer vrouwen en meisjes hun plek vinden binnen het autismespectrum. Een boek zoals ‘Meisjes en vrouwen met autisme’ helpt daarbij.meisjes en vrouwen met autisme

  • Titel: Meisjes en vrouwen met autisme
  • Auteur: Sarah Hendrickx
  • Uitgever: Hogrefe Publishing Group
  • Jaar: 2022
  • Aantal pagina’s: 232
  • Taal: Nederlands

Samenvatting:

Sarah behandelt in haar boek de hele levenscyclus van een vrouw met autisme. Het boek begint bij de kindertijd en eindigt bij autisme op oudere leeftijd. Sarah bespreekt daarbij onderwerpen van school tot seksualiteit en intimiteit, en van zwangerschap en opvoeden tot werk en gezondheid. Ze gaat geen enkel onderwerp uit de weg.

Elk onderwerp begint ze met haar eigen ervaringen en dit combineert ze met recent onderzoek. Wat het boek zeer actueel maakt. Vervolgens laat ze autistische vrouwen aan het woord. Deze combinatie maakt van dit boek een goed onderbouwt document waar veel vrouwen met autisme zich in kunnen herkennen.

Mijn mening

Het begin van het boek vond ik wat lastiger om door te komen. Dit kan komen omdat ik geen kleine kinderen heb. Ik herkende er ook niet zoveel van mijn eigen jeugd in. Gelukkig heb ik de moeite genomen om door te lezen want al snel werd het mijn verhaal. Ik herkende er zoveel in dat ik achter elkaar door moest lezen tot er niets meer te lezen was.

Wat ik vooral mooi vind aan dit boek is dat er veel wetenschappelijk onderzoek in is verwerkt. Onderzoeken zijn niet voor iedereen toegankelijk en in moeilijk leesbare taal geschreven. Door dit boek maakt Sarah Hendrickx die wetenschap toegankelijk voor de mensen waar het over gaat.

Conclusie

Dit is niet alleen een belangrijk boek voor autistische vrouwen, maar ook voor vrouwen en meisjes (of ouders van) die vermoeden dat ze autisme hebben. Het kan je herkenning en bevestiging geven en het kan je helpen te beslissen of je een diagnose wilt hebben.

Het boek is in een stijl geschreven die fijn is om te lezen. Als het boek uit is, blijf je met een hongerig gevoel naar meer achter. Dit is verplicht leesvoer voor iedereen die met meisjes en vrouwen met autisme te maken heeft.

Help mee, het hoeft je geen cent te kosten.

 

Help onze info te verspreiden!
Myneke in Gorrilla's style door MO Lie Art

Auteur: Myneke

Hey, ik ben Myneke. Samen met mijn trans autistische dochter deel ik hier onze kennis en ervaring op het gebied van autisme, gender en seksualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *