De basics

Basis seksuele voorlichting

Er zijn drie dingen die het allerbelangrijkst zijn bij seks. Dat zijn hygiene, consent en bescherming. Als een van deze drie mist kun je beter geen seks hebben. Want je neemt dan hele grote risico’s. Je maakt kans op ziekte, zwangerschap en in het ergste geval gevangenisstraf.

Hygiene

Als het seks betreft, of dit nou met jezelf is of met iemand anders moet je schoon zijn. Het is fijner om seks te hebben met iemand die fris ruikt en smaakt. Maar je voorkomt ook dat je een infectie krijgt.

Seks met een ander

Als je seks hebt met iemand anders dan neem je voor die tijd een douche of was je goed. Vergeet ook niet je tanden te poetsen. Als je een piemel hebt dan zeep je hem en je schaamhaar eromheen goed in en schuif ook de huid naar achteren om de kop goed schoon te maken. Want niemand houdt van kopkaas. Spoel je piemel daarna af met heel veel schoon water zodat er geen zeepresten meer aan zitten.

Heb je een vagina dan kun je die wassen met warm water of een speciale wasemulsie zoals b.v. Lactacyd. Was alleen de buitenkant dus de delen die je kunt zien zoals je schaamlippen en je schaamhaar. De binnenkant van je vagina zorgt voor zichzelf. De buitenkant lekker even opfrissen met warm water is genoeg.

Seks met jezelf

Als je seks met jezelf hebt is het ook belangrijk om schoon te zijn. Was in ieder geval je handen voor die tijd en alles wat je verder gebruikt zoals bijvoorbeeld speeltjes en andere lichaamsdelen. Was na afloop je handen, je speeltjes en alle lichaamsdelen die je hebt gebruikt. Je kunt ze gewoon wassen met zeep en warm water.

Consent

Tenga Onahole

Consent staat voor wederzijdse toestemming. Dus niet alleen jouw toestemming maar ook van degene waar je seks mee hebt. Als dit je vibrator is of je Tenga onahole is dan is dan mag je ervan uit gaan dat je die toestemming hebt ­čśë

Checken!!

Hoe weet je nou of de consent in orde is. Dan kun je alleen weten als je het hebt gevraagd. Dus vraag degene waarmee je seks wil hebben of die ook wil. Maar bespreek ook wat voor seks je wil en vraag aan de ander dat ook wil. Want als jij het hebt over anale seks en de ander heeft het over aftrekken dan wil je wel allebei seks maar niet dezelfde seks.

Vragen

Je kunt hiervoor de volgende vragen gebruiken.
Wie: De persoon of personen waar je seks mee wil. Vraag ze of ze seks met je willen.
Wat: Bespreek af wat voor seks jullie gaan hebben. Maak afspraken over wie wat doet En check of de ander dat ook wil.
Hoe: Spreek af hoe jullie dat gaan doen. En check of de ander dat ook wil.
Wanneer: Trek je agenda en maak een duidelijke afspraak wanneer jullie gaan seksen. Dat kan natuurlijk ook nu gelijk zijn.
Waar: Het is ook handig om een plek te hebben waar je kunt seksen. Dit kan een hotelkamer zijn maar ook een toilet. Denk er wel om dat het een priv├ę plek is. Want anderen hoeven jullie niet bezig te zien.

Bescherming

Bescherm jezelf en je sekspartners tegen geslachtsziektes en zwangerschap. Dit kan super makkelijk met een condoom. Condooms zijn geweldig. Ze zijn goedkoop en je hebt geen speciale kennis nodig om ze te kunnen gebruiken. Ze passen bijna altijd en zijn makkelijk verkrijgbaar. Het is niet voor niets het meest gebruikte voorbehoedmiddel in Japan. Dus gebruik ze dan ook!!

Vragen?

Nu weet je dat de drie basic regels voor fijne seks hygiene consent en bescherming zijn en hoe je ze moet gebruiken. Heb je nog vragen stuur me dan een berichtje. Je kunt ook nog meer lezen over autisme en seksualiteit op onze site.

Help onze info te verspreiden!
Myneke in Gorrilla's style door MO Lie Art

Auteur: Myneke

Hey, ik ben Myneke. Samen met mijn trans autistische dochter deel ik hier onze kennis en ervaring op het gebied van autisme, gender en seksualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *